Lezing in Gronau over Aramese genocide en de opgelegde Turkse achternamen

Flyer Turgomo

GRONAU  –  Suryoyo Sat organiseert in samenwerking met Turo d’ Izlo Gronau een lezing over de Aramese genocide en het wijzigen van de opgelegde Turkse achternamen. De lezing zal op 19 juni 2022 om 19:00 uur plaatsvinden in de Jugendzentrum van Turo d’Izlo Gronau. Johnny Shabo zal een korte lezing houden over de genocide van 1915. Daarop aansluitend zal Shabo Hanna een korte lezing houden over de opgelegde Turkse achternamen. Nimro Öz is de dagvoorzitter.

Herdenking
Er zijn veel mensen met vragen die onbeantwoord zijn gebleven. Waarom is ons volk tijdens de Aramese genocide in 1915 uitgemoord? Waarom is het belangrijk om de Aramese genocide na een eeuw te herdenken? Hoe komt het dat veel Arameeërs uit Tur Abdin, momenteel een Turkse voor- en achternaam hebben? Is het nog mogelijk om de Turkse naam te wijzigen in de oorspronkelijke Aramese familienaam? En zo zijn er nog veel meer vragen.

Gastsprekers
Shabo Hanna en Johnny Shabo zijn twee zeer gerespecteerde personen binnen onze gemeenschap, met veel kennis over de geschiedenis van ons volk. Zij zullen aanstaande zondag als gastsprekers aanwezig zijn en een presentatie geven.

Johnny Shabo is een deskundige op het gebied van de Aramese genocide. Hij is auteur van ‘De genocide op Arameeërs’. Jarenlang heeft Johnny Shabo zich ingezet voor erkenning van de genocide.

Shabo Hanna is theoloog en hij heeft diverse Aramese boeken en vele artikelen gepubliceerd. Hij heeft een Duits-Aramese woordenboek geschreven en een boek over de oorsprong en betekenis van Aramese kindernamen.

Lezing

Tijdens de bijeenkomst krijgen bezoekers de gelegenheid om vragen te stellen. Na afloop kunnen bezoekers ook een gesigneerd exemplaar van de boeken van de gastsprekers krijgen. Uiteraard zal Suryoyo Sat tijdens de lezing ook aanwezig zijn en opnames maken. De lezing zal in het Aramees worden gehouden. Toegang is gratis en iedereen is welkom.