Organisatie

TV-zender

SURYOYO SAT is een internationale Aramese televisiezender dat in meer dan 80 landen, in onder meer Europa, Amerika, Azië en Australië, via de satelliet wordt uitgezonden. Uiteraard is het ook te zien via het internet. Suryoyo Sat is officieel op 9 oktober 2006 opgericht in Södertalje, in Zweden. Dit was ook de datum dat het signaal voor het eerst de lucht in ging en thuis te zien was.

Motto

Het motto van Suryoyo Sat is simpel, maar inspirerend: het wil de staatloze Aramese (Suryoye) gemeenschap, die over de hele wereld is verspreid, dichter tot elkaar brengen om hun taal, cultuur en tradities te waarborgen. Ieder mens heeft het recht om informatie in zijn eigen moedertaal thuis te mogen ontvangen. Ongeacht waar hun oorsprong ligt of waar ze verblijven of woonachtig zijn. Iedereen moet op de hoogte kunnen zijn van de nationale en internationale gebeurtenissen en eraan kunnen deelnemen. Suryoyo Sat gelooft in deze principes en streeft ernaar om Arameeërs, die over de hele wereld verspreid zijn, via hun zender nog dichter tot elkaar te brengen.

Programma’s

Suryoyo Sat biedt een breed scala aan programma’s, afgestemd op de verschillende wensen en achtergronden van hun wereldwijde doelgroep. Het produceert voornamelijk tal van culturele uitzendingen met een speciale focus op geschiedenis, samenleving, religie en actuele nieuwsuitzendingen. En dat is niet alles, de zender biedt ook een verscheidenheid aan programma’s die exclusief voor kinderen bedoeld zijn. Hierdoor kunnen mensen die niet in hun moederland zijn, verbonden blijven met hun roots. Vandaar dat Suryoyo Sat enorm populair is geworden onder de Arameeërs over de hele wereld.

Hoewel de meeste programma’s in het Aramees worden uitgezonden, biedt de zender ook programma’s in andere talen zoals Zweeds, Nederlands, Arabisch, Engels, Duits of Frans. Suryoyo Sat kan kosteloos worden bekeken via Hot Bird-satelliet of via internet.

Maatschappelijk betrokkenheid

De volkszender wil de integratie in diaspora niet in de weg staan, maar deze juist stimuleren met behoudt van eigen taal en cultuur. Suryoyo Sat is vaak aanwezig tijdens diverse (culturele) evenementen, voetbaltoernooien, theater of begrafenissen. Educatieve vraagstukken en informatie geven over de Aramese geschiedenis en identiteit. Informeren en opinievorming over belangrijke en actuele maatschappelijke vraagstukken. Suryoyo Sat ziet het als haar taak om sociale- en maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en daarbij de stem van haar gemeenschap te laten horen. Het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid betekent niet alleen zorgdragen voor de maatschappij, maar ook voor onze actieve vrijwilligers. Deze zijn de dynamische motor van de organisatie.

De slogan van Suryoyo Sat luidt als volgt: “For the people, by the people”.