Tibel

Programma Tibel

“Tibel” betekent “wereld” in het Aramees en is een gerenommeerd actualiteitenprogramma op Suryoyo Sat. Het programma heeft een vast concept. Actualiteit en reflectie op de dagelijkse gang van zaken staan centraal, met een divers scala aan gasten van verschillende achtergronden. Tibel vervult ook een belangrijke informatieve rol en geniet met name populariteit onder de jongere doelgroep van 25 tot 45 jaar.

Tibel wordt maandelijks uitgezonden op Suryoyo Sat en beslaat ongeveer 45 minuten per uitzending. Nurcan Yilmaz presenteert het programma in het Aramees, maar soms ook in het Nederlands, afhankelijk van de taal van de aanwezige gasten.

In een tijd waarin media en digitale informatie een integraal onderdeel van ons leven zijn, hebben deze onderwerpen een aanzienlijke invloed op onze maatschappij en vormen ze een belangrijk maatschappelijk fundament.

Presentatrice Nurcan bezoekt voor Tibel spraakmakende en onconventionele gasten, die vertellen over hun leven, werk en het nieuws binnen hun vakgebied, variërend van kunst tot politiek. Ze gaat op zoek naar boeiende verhalen en kleurrijke anekdotes, wat veelbelovend is.