Voortgang productie film over aartsbisschop Cicek

Ware Herder poster

ENSCHEDE – Momenteel is Suryoyo Sat in samenwerking met de Nisho Foundation en 1Twente bezig met de productie van een documentaire over het leven van wijlen aartsbisschop Mor Julius Yeshu Cicek van de Syrisch-Orthodoxe kerk. De exacte datum wanneer de film vertoond zal worden is nog niet bekend, mede door de ontwikkelingen met betrekking tot de coronamaatregelen.

Een goede herder herkent men aan zijn daden en zal niet vergeten worden.” Dit is een bekend Aramees spreekwoord. Mor Julius Yeshu Cicek was een charismatisch en bijzonder persoon, die wordt gezien als één van de belangrijkste kerkleiders van de 20e eeuw. Hij was de stichter van de Syrisch-orthodoxe Kerk in West-Europa en was een groot liefhebber van de Syrisch-Aramese literatuur.

Op 29 oktober 2005 overleed aartsbisschop Mor Julius Yeshu Cicek op 63-jarige leeftijd geheel onverwachts. Dit was een enorme klap voor de Syrisch-orthodoxe Kerk en voor de mensen die hem kenden.

Elk jaar wordt er een herdenkingsdienst gehouden voor aartsbisschop Cicek om hem en zijn gezegende daden niet in vergetelheid te doen geraken. Maar wie was hij nou eigenlijk en waar kwam hij vandaan? Drs. Gewargis Acis gaat op zoek naar antwoorden over het leven en de persoon Mor Julius Yeshu Cicek in de documentaire “Ware herder.

Bekijk voor meer informatie de website: www.nishofilm.com